Božićni turnir

 I ove godine šahovski klub “Pakrac-Lipik” održao je Božićni turnir u prostorijama kluba; bio je to drugi po redu (nadamo se i tradicionalni). Igrao se švicarac od 7 kola, po 10 minuta fiksnog vremena. Sudac (i igrač) je Boris Risek, tehnički dio odradila je Marczak Ewa.

 

 

 

1. mjesto osvojio je iznenađujuće Ivanić Zlatko sa 5.5 bodova, ispred Kuzmanović Nenada s istim brojem bodova na drugom mjestu (ali slabiji Bucholz).

Sa 4.5 boda na trećem mjestu je bio Bedić Toni, a na četvrtom Frajfogel Tomislav također sa 4.5 boda  ….. itd.

 

Nakon završetka turnira potrošene kapacitete nadomjestili smo malim domjenkom. U razgovoru se rodila ideja, da još odigramo pakrački protiv lipičkih igrača, tko ima vremena; tako da je druženje potrajalo. Izvlačili su se brojevi tko će s kim igrati. Nakon prvog kruga bilo je čistih 5:0 i 3.5:1.5 za igrače iz Pakraca. Potom su se još jednom izvlačili brojevi. Sada je bilo neriješeno 2.5:2.5 i 3.5:1.5 za igrače iz Lipika.

 

Atmosfera je bila odlična, hvale dostojna trećeligaša već dugi niz godina, a naravno uvijek može i treba stremiti boljem, kako na osobnom, tako i na klupskom planu već u novoj  2019. godini!